Beknopte geschiedenis van café Den Alver

Op 9 april 1993 openden Sonja Stegemann en Paul Dewarier een nieuwe zaak.

Een naam vinden voor het café vereiste enig denkwerk. De eerst naam op de lijst was “De markt”. Georges, broer van Paul, vond dat maar gewoontjes. De naam van het standbeeldje tegenover het gemeentehuis vond hij een origineler alternatief.
Zo stond het kunstwerk "Het Alvermenneke" aan de wieg van café Den Alver.

Zoon Jerry vond zo’n café wel interessant en zag daar voor zichzelf ook een toekomst in. De zaak evolueerde tot het enige echte ‘stamcafé’ aan het marktplein in Diepenbeek en op z’n achttiende nam hij het café van zijn ouders over.
De bouw van een groot terras voor het café was een goede investering. Klanten en passanten vinden het er aangenaam toeven in de zomermaanden.

De klanten vermaken - vooral de oudere dames - bleek een aangeboren gave van Jerry te zijn. Organisatietalent had hij ook en dat mondde uit in o.a. barbecues, oudejaarsfeesten, live muziek bij kermissen en de oprichting van de carnavalsgroep ‘De Alverkes’.

Na een paar jaar kwam ook broer Wesly in de zaak werken en door de aangroei van het clienteel waren er al vlug nog meer helpende handen nodig.

De muziekkeuze van de broers leidt weleens tot onverwachte feestjes en danspartijen.

Het café werd verbouwd op 25 september 2009: één deel in 'cottage’ stijl, het andere deel tot ‘lounge bar'.


Jerry en Wesly hopen dat ze nog lang en met plezier hun klanten kunnen verwennen.